Bucegi: Hoinari pe brâurile Morarului

When:
June 16, 2018 all-day
2018-06-16T00:00:00+03:00
2018-06-17T00:00:00+03:00
Where:
Bucegi
Căminul Alpin
Cost:
200 lei
Contact:

Vara îmbracă văile și brâurile Morarului în covoare întinse flori. Iriși, garofițe, bulbuci și flori de colți poți întâlni la orice pas. Poți da și peste sângele voinicului, o plăntuță rară și delicată. Te invit într-o tură în care să ne bucurăm de parfumul și culoarea florilor de Morar și în care să cunoști mai bine relieful Văii Cerbului și al versantelor învecinate. Vom ocoli Acele Morarului pe la baza lor și pe parcursul celor 1400m verticali vei descoperi ineditele formațiuni ale Morarului, precum Mănușa Morarului, Creasta Ascuțită, Turnul de Aramă, Tunelul și multe altele.

Traseul propus este următorul: Căminul Alpin – Plaiul Munticelu – Poiana Coștilei – Valea Cerbului – Brâul de Jos al Morarului – Mănușa Morarului – Brâul Mare al Morarului – Brâul de Mijloc al Morarului – Creasta Ascuțită – Brâul Acelor – Valea Cerbului – Poiana Coștilei – Căminul Alpin.

Traseul propus se desfășoară pe poteci alpine și zone stâncoase neamenajate, fiind la limita inferioară a traseelor de cățărare pe stâncă și alpinism. Pe alocuri, zonele sunt expuse și cu grad mare de risc. Gradul general de dificultate este 1A.

Traseul este de o zi și durează aproximativ 10-12 ore. Necesită condiție fizică și stare generală de sănătate foarte bune.

Data desfășurării este orientativă, vremea având ultimul cuvânt, astfel încât să te poți bucura din plin de ieșirea în natura abruptului munților Bucegi.

Echipamentul necesar este următorul:

  •  bocanci cu aderență bună pe stâncă (inclusiv pe ud);
  • cască de alpinism;
  • ham de alpinism sau anou de 120cm, o carabinieră cu filet și dispozitiv de rapel;
  • rucsac tură;
  • haine adecvate sezonului;
  • geacă impermeabilă (exclus pelerină largă);
  • frontală;
  • trusă medicală individuală;
  • bețe trekking;
  • mâncare și apă pentru o zi.

Echipamentul comun este asigurat de către ghid. Echipamentul individual (casca, echipament asigurare etc.) poate fi pus la dispoziție la cerere.

Număr maxim de participanți: 4.

Costul include ghidajul și echipamentul comun. Nu sunt incluse transportul și alte cheltuieli personale. Înscrierea face prin completarea formularului de înscriere, după care te voi contacta cu detalii pentru plata avansului de rezervare.

Sunt ghid montan autorizat și ghid de turism (atestat nr. 5921/2017) și membru aspirant al Societății Ghizilor și Liderilor Montani, asociație profesională din România afiliată internațional la UIMLA. În plus, dețin certificat de nivel european pentru Prim Ajutor, oferindu-ți astfel siguranța necesară pe parcursul aventurii tale în natură.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.